Ta sig runt

En bro i Florida Keys

Hyrbil

Om ni planerar att åka runt till flera platser i Florida så är bilen nästan ett måste. Man sparar så mycket extra tid att köra själv gemtemot att åka de lokala transportbolagen. I Florida är det också relativt billigt att hyra bil. Bensinen i USA är också ganska billig om man jämför med Sverige, det kostar mindre än hälften av vad vi betalar här. Läs vårt avsnitt om hyrbil i Florida.

Sökrutan laddar

Husbil

Gäller i stort sett samma saker här som med hyrbil. Även fast boendet blir något billigare genom att du kan bo på campingplatser så tänk på att campingplatserna oftast inte ligger i närheten av städerna vilket kan vara lite tråkigt.

Taxi

Taxi brukar inte vara några problem att få tag på. Det kan vara en fördel att ringa och beställa en taxi men oftast går det lika bra att stoppa en på gatan. Taxipriserna brukar stå skrivna på taxibilen men ett tips kan vara att be om ett fast pris. Glöm dock inte dricksen som är 10% eller mer.

Kryssning

Om man bara vill ta sig runt i Florida är kryssning inget bra alternativ, om man däremot är intresserad av att åka runt i Karibien och utgå från Florida är kryssning ett mycket bra alternativ.