Festivaler Florida

Folk i Solskenstaten vet verkligen hur man festar loss. Nedan följer ett urval av några av de mest intressanta festivalerna och som Florida bjuder på. Det här får Du inte missa:

Carnaval Miami

Ett nio dagar långt party i stadens latinamerikanska kvarter som äger rum i mitten av mars. Här bjuds det på en mängd konserter och festivalen är också en fin introduktion till stadens spanska kulturarv. Tävlingar i rollerskating samt en drag queen show står också på programmet.

Fiesta of Five Flags

Anordnas i staden Pensacola vid månaden junis ingång. Under två veckor pågår festligheterna med parader, maraton och fisketävlingar. Firas till minne av grundandet av staden Pensacola år 1559 då spanjoren Don Tristan De Luna landsteg här. Fem flaggor vajar högt över staden i festivaltid: Den spanska, franska, brittiska, konfederera

Florida International Festival

Firas i månadsskiftet juli-augusti i staden Daytona Beach. En av USA:s största och mest berömda musikfestivaler. Här bjuds på såväl pop som klassisk musik och jazz.

Gasparilla Festival

Äger rum andra veckan i februari. Här råder uppsluppen feststämning med båtparader och ortsbor som har klätt ut sig till sjörövare, för att ”hedra” minnet av de rövare som hemsökte kusten under 1600-och 1700 –talen.

Hemingway Days Festival

Firas i mitten av juli i författarens gamla hemstad Key West. Pjäser spelas upp, skrivtävlingar anordnas och en ”look alike”- tävling anordnas där hundratals skäggiga Hemingway-kopior tävlar om vem som är mest lik den framlidne mästaren.de (sydstaterna) samt, naturligtvis, den amerikanska.

Jacksonville Jazz Festival

Äger rum i mitten av oktober. Under tre dagar tävlar internationella jazzstjärnor mot varandra. Festivalen är också en sällsynt kombination av konst – och hantverksutställningar så även om Du inte är något större fan av jazz så kan det vara värt ett besök.

Monticello Watermelon Festival

Pågår under hela juni månad. Man firar i lantlig stil med grill- och folkdansfest. En uppsluppen folkfest som firas till skördens ära.

Silver Spurs Rodeo

Firas i den lilla staden Kissimee i östra Florida. Delstatens äldsta och vildaste rodeo. I början av juli kan man se våghalsiga cowboys svinga sig upp på tjurarna – för att i nästa ögonblick ligga mörbultade på marken.

Speed Weeks

Äger rum de två första veckorna i februari, mellan de klassiska racingloppen Rolex 24 Hour och Daytona 500 festats det vilt i staden Daytona Beach.

Spring Break

Mytomspunnet, omskrivet och av många puritaner rent avskytt. Varje vår färdas 100 000 –tals college- och universitetsungdomar till Daytona Beach och Fort Lauderdale för att leva ett utsvävande liv med massor av alkohol, hångel och dans. Ungdomarna samlas mestadels nere vid stränderna där det, från förmiddagarna till långt in på småtimmarna, pågår ett hejdlöst festande.