Metro-Dade Cultural Center

Miami

På Miamis ledande shoppingstråk Flagler Street hittar man Metro-Dade Cultural Center, ett imponerande postmodernistiskt kulturcenter som öppnades 1983. Centret är byggt kring ett torg som påminner om en italiensk piazza och har tre fasta delar:

Historical Museum of Southern Florida

Historical Museum of Southern Florida har utställningar som skildrar Miamis och södra Floridas historia genom 10 000 år, med tonvikten lagd på det senaste, hektiska århundradet. Det är ett trivsamt, publikvänligt museum som också har en lokal för specialutställningar.

Miami Art Museum

Miami Art Museum har olika utställningar av modern konst. Kvaliteten är mycket hög och permanenta samlingar kompletteras med vandringsutställningar. Konstmuseumet har som målsättning att återspegla USAs, och framförallt staden Miamis kosmopolitiska natur.

Miami-Dade Public Library

Miami-Dade Public Library är stadens huvudbibliotek och här kan man surfa gratis på Internet, dock är det ofta kö till datorerna varför tillträdet till Internet begränsas till en timma per person. Biblioteket är öppet alla dagar i veckan.