Kryssningar

Ett kryssningsfartyg som lagt till i Karibien

Kryssningar från Florida

Från Florida finns där ett stort utbud av kryssningar och nästan alla av dessa avgår till Karibien eller Bahamas. Att åka på kryssning är både ett mycket trevligt och prisvärt sätt att uppleva Karibien. Från Florida finns det allt från världens största kryssningsfartyg till mindre fartyg som ofta är lite lyxigare. Bästa tiden och högsäsong för kryssningar från Florida är vinterhalvåret, men det finns kryssningar året runt. På sommarhalvåret har många av fartygen förflyttat sig antingen till Medelhavet eller Alaska vilket gör att utbudet begränsas i Karibien. Många som har gjort en kryssning gillar det så pass mycket att de och gör nya år efter år vilket till stor del beror på bekvämligheten att alltid bo på samma rum men få se och uppleva mycket.

Hitta rätt kryssning

För att få en bra överblick över alla kryssningar från Florida och kunna boka till lägsta pris rekommenderar vi att använda en sökmotor för att få en bra överblick och låga priser. Kryssningar.se har Sveriges bästa och största sökmotor för att jämföra kryssningar. Där hittar ni 15 olika rederier och priserna är marknadens lägsta. Det är ofta bra att boka kryssningarna i god tid för lägst pris och närmare avgång är ofta hytterna slutsålda. I de fallen där hytterna inte är slutsålda är det ibland möjligt att hitta riktigt bra erbjudande.

Fördelar med en kryssning

Att åka på kryssning är ett mycket bekvämt sätt att resa runt på. Man får besöka flera destinationer utan att packa upp och ner resväskan varje dag. Dessutom får man mat serverad av hög kvalité dagligen och fartygen erbjuder ofta bra underhållning och många aktiviteter. Allmänt kan man tänka att ju större skeppet är ju mer underhållning och aktiviteter finns det ombord.

Kryssningshamnar i Florida

Det finns tre stora hamnar i Florida; Port of Miami, Port Canaveral och Port Everglades. Dessa hamnar tillsammans har över 13 miljoner passagerare årligen. Den största är Port of Miami som ligger nära downtown i Miami. Hamnen och kryssningsfartygen som eventuellt ligger inne kan man se från bron på väg ut till Miami Beach. Port Everglades ligger inte långt ifrån Miami med sitt läge i centralt i Fort Lauderdale. Lite längre norrut längs med kusten finns Port Canaveral som ofta räknas som Orlandos kryssningshamn även om Orlando inte ligger vid någon kust. Hamnen ligger ca 45 till 60 minuter österut från Orlando. När man letar kryssning är det ofta bäst att inte söka från alla hamnar för störst och bäst utbud, speciellt hamnarna i Fort Lauderdale och Miami som ligger mycket nära varandra.

Rederier

De flesta rederierna har kryssningar i Karibien som utgår från Florida. Störst utbud har Royal Caribbean, Norwegian, Holland America och Princess. Även de europeiska rederierna Costa och MSC har flera fartyg och rutter. Utöver dessa finns det kryssningar med lyxrederierna Celebrity Cruises, Seabourn och Regent. För den som ska kryssa med barn är Disney Cruises ett mycket bra alternativ som dock kostar lite mer än Royal Caribbean och MSC som också är barnvänliga.