Amerikansk Fotboll

Amerikansk fotboll, även kallad football är en av de absolut största sporterna i USA. Sporten påminner en del om rugby med vissa inslag av fotboll. Till en början kan reglerna fär amerikansk fotboll vara något knepiga att förstå men har man väl satt sig in i det så är det relativt enkelt.

Regler

Spelet går ut på att det anfallande laget skall flytta bollen framåt och till slut ta poäng från det försvarande laget. Man har fyra försök på sig att ta sig 10 yards framåt, lyckas man med det får man fyra nya försök att ta ytterligare 10 yards. Förhoppningsvis så klarar man sig ända ner till motståndarens mål (endzone) där man då kan göra en touchdown och få 6 poäng. Lyckas man inte ta sig ända fram men ändå tillräckligt nära så kan man försöka med ett field goal (skjuta bollen mellan de två stolparna) eller om man inte vill chansa skjuta bollen så att motståndaren för börja så långt ner som möjligt på sin egen planhalva.

Lag i Florida

Florida har ett lag som är med i den högsta ligan NFL, nämligen Miami Dolphins.

The Dolphin Stadium som Miami Dolphins håller till på är en välkänd arena som har stått värd för Superbowl.

Vi rekommenderar varmt att ni tar Er tid att se en match med USA’s nationalsport då det är en upplevelse som man sent glömma. NFL pågår på hösten fram till någon gång i februari.