Magic Kingdom

Nöjespark

Magic Kingdom är en nöjespark som ligger inom Walt Disney World Resort i Lake Buena Vista, nära Orlando. Magic Kingdom öppnade 1 oktober 1971 och är den absolut mest populära nöjesparken i Florida och en av de bästa nöjesparkerna i världen. 2006 besökte över 16 miljoner människor Magic Kingdom vilket gjorde den till den mest besökta nöjesparken i världen. Det är en dröm för många barn att få komma hit.

När du besöker Magic Kingdom får du följa med på en resa till underbara världar av äventyr och fantasi, både från förr och till idag. Flyg med flygande mattor, släng dig ner för vattenfall och störta fram i rymden till platser bortom din fantasi. Upplev alla underbara karaktärer såsom Askungen, Kalle Anka och Musse Pigg m.m. Magic Kingdom erbjuder allt som du kan önska från tillverkaren av världens mest älskade filmer!

En av de mest populära attraktionerna och den mest välkända ikonen för Magic Kingdom är Askungens slott. Trots att slottet egentligen endast är 55 meter högt så upplevs det mycket högre tack vare perspektivet som det är satt i.

Andra populära attraktioner är Main Street där man kan vandra omkring på en gata som efterliknar en gammal 1900-tals amerikansk stad. Det roliga med Main Street är att den har hämtat inspiration från olika städer runtom i USA. Frontierland är en annan rolig attraktion där man kan återuppleva vilda västern och utforska flertalet mysterier från förr.