Blizzard Beach

Vattenpark

En av Floridas absolut bästa vattenparker är helt klart Blizzard Beach. Blizzard Beach kom till då det för länge sedan var en stor snöstorm i Florida. Disney tog tillfället i akt och byggde den första skid resorten i Florida. Tyvärr så ökade temperaturerna igen och snön började smälta bort. En väldigt äventyrslysten alligator bestämde sig för att åka nerför den hala slänten rakt ner i poolen och så föddes idén om Blizzard Beach (i alla fall om man ska tro berättelsen). Blizzard Beach’s maskot kallas också Ice Gator.

Men med häftiga attraktioner så kommer även långa köer. Det är därför rekommenderat att komma tidigt på morgonen eller lite senare mot kvällen då de flesta barnfamiljerna har begett sig hemåt.

Kända attraktioner

En bra idé är att beta av de mest kända attraktionerna Summit Plummet, Slush Gusher, Downhill Double Dipper och Chair Lift först. Summit Plummet är den attraktionen som är absolut populärast och där bildas köerna snabbt och blir långa. Det är inte ovanligt att man får köa upp emot en timme när det är mycket folk.