Städer i Florida

Orlando

Orlando är en av de största turistorterna i världen. Här är det nöjen som gäller för hela slanten. Här finns de absolut bästa attraktionerna såsom Disney, SeaWorld, Universal Studios m.m. Detta är ett måste för alla barnfamiljer.

Miami

Perfekt för Er som vill ha nära till allt men kanske inte vill hyra en bil. Här finns det bad, shopping, storstadsliv och massor av sevärdheter. Se dock till att hotellet ligger i närheten av Ocean Drive eller Lincoln Road, det är nämligen här det mesta händer.

Fort Lauderdale

Ft. Lauderdale är Amerikas svar till Venedig. Ett av de vanligaste resmålen i Florida. Har en fantastisk strand och underbar strandpromenad. Här kan man lyxa till det med trevliga vistelser på restauranger och shopping.

Key West

För dig som verkligen vill slappna av och njuta av livet. Key West är en mysig stad med låga hus och trevliga människor. Trevliga sevärdheter som Sloppy Joe’s Bar och Captain Tony’s Saloon (Hemingway’s favoritbar). Kvällarna bjuder på lite mer ståhej men Key West är mest till för avslappning och eventuellt fiske.

Daytona Beach

Daytona Beach är ett underbart resmål som är mest känd för att vara ett tillhåll för människor som brinner för motorsporter. Det är även här som NASCAR har sina huvudkvarter. Varje år står staden värd för Daytona 500 som lockar över 200,000 NASCAR-fans världen över att besöka staden.
Daytona Beach speedway

Clearwater Beach

Clearwater Beach erbjuder en milslång sandstrand av absolut toppklass. Clearwater Beach är en ö som ligger ungefär 2 timmar från Orlando. Hit kan man åka för att koppla av på den härliga sandstranden efter några livliga dagar i Orlando. Det finns dock en hel del aktiviteter man kan göra om man har lust.
Clearwater beach

Tampa Bay

En trevlig stad med en del sevärdheter. Här finns även Busch Gardens som erbjuder berg- och dalbanor av toppklass. Det finns även en djurpark som man kan åka på Safari i. Klart värt ett besök om man har en dag över från allt i Orlando.

Saint Augustine

Trevligt utflyktsmål till USA:s äldsta stad. En relativt liten och mysig stad med endast 12.000 invånare. Staden är omringad med vatten och bara någon kilometer från stadens centrum så ligger den långa stranden. Besökare kan se staden från något av sightseeing tågen, eller genom att åka trolley, hästdroska eller helt enkelt promenera genom stadens gator.