Sportfiske i Florida

För den passionerade sportfiskaren har Florida fantastiskt mycket att erbjuda. Hundratals olika fiskarter finns i floderna, vikarna och i havet. Överallt i småbåtshamnarna finns det fullt med dyrbara djuphavsfiskebåtar att hyra, alltid med en kunnig kapten. Vid marinorna och butikerna kan man köpa eller hyra sin sportfiskeutrustning, de bistår även gärna med råd om vad och var man kan fiska.

De största flottorna hittar man kring Panhandle, särskilt kring Fort Walton Beach och i Destin, samt i Florida Keys. Vissa båtar satsar på säkrare fångster som makrill och amberjack, men för den mer våghalsige finns möjligheter att fånga haj och märling.

Föredrar du sötvattensfiske så finns det tusentals insjöar och många floder att välja bland. Kring de större vattendragen finns båtuthyrning och fiskeguider att tillgå. Den stora sötvattensjön Lake Okeechobee i söder är berömd för sin rikedom på fisk, framförallt storvuxen havsabborre. Kanalerna är också fiskrika och där finns möjligheten att fånga saltvattensfisk som tarpon och näbbgädda.

Fiskekort kostar mellan 12-30 dollars, och krävs för såväl söt- som saltvattensfiske. För ytterligare information om Floridas sportfiske kan man kontakta Florida Game and Fresh Water Fish Comission.

Sportfiske i Florida