Karibien

Karibien som ligger söder om Florida är ett mycket trevligt resmål och är perfekt att kombinera med en Floridaresa. Flera av städerna, som Miami, Fort Lauderdale och Orlando är alla bra utgångspunkter för resor vidare till Karibien. Speciellt på en kryssning eftersom dessa städer har stora hamnar med ett enormt utbud på kryssningar i Karibien. Det går även att flya för den som vill stanna lite längre på någon ö. Flest flyg finns från Miamis flygplats.

Att välja ö i Karibien

Det finns ett stort utbud av öar i Karibien och de är alla underbara och har lite olika saker att erbjuda, därför är det svårt att rekommendera en specifik ö. Detta är en av fördelarna med kryssning, man behöver då inte fundera speciellt mycket på vilken öar man vill besöka utan kan välja en rutt med flera stopp. De flesta öarna har trevlig natur och underbara stränder med fantastiskt väder! Mer eller mindre alla öar tar emot kryssningsfartyg. En personlig favorit ö är Curacao, där bilden nedan är från. En unik utflykt som endast går att göra på Curacao är att åka med en ubåt som går 300 meter under vattenytan! Mer info om att åka ubåt på Curacao.

Strand på Curacao, ö i Karibien

Kryssningar

Många som besöker Florida gör det eftersom de har planerat in en kryssning till Karibien och spenderar ett par dagar där först. Utbudet är enormt där de flesta kryssningarna varar i en vecka men det finns även tvåveckors kryssningar eller längre. Det är ofta prisvärt att åka på kryssning eftersom både boende, mat och transport ingår. Något som lätt springer iväg i pris för den som stannar i Florida under hela semestern.

2017 års orkaner i Karibien
Karibien blev mycket hårt drabbat av orkaner under 2017. Vissa av öarna blev extremt hård drabbade. De flesta öar ar hyfsat återställda men vissa kommer att ta lite tid och dessa kommer troligtvis alltid bära med sig minnen från dessa dagar. Orkansäsongen är på hösten, strax efter sommaren vilket gör att resa hit under högsäsongen (vintern) är vanligtvis mycket säkert. Läs mer om respektive ö och vad som är bra att veta om att resa till Karibien efter orkanerna.

Flyg till Karibien

Det finns ett bra utbud av flyg från Florida till Karibien även av lågprisbolag vilket gör att det ofta är enkelt och billigt att ta sig vidare. För den som vill kryssa bland öarna i sydöstra Karibien kan det vara en bra ide att flyga vidare till San Juan på Porto Rico, där flera av dessa fartygen avgår ifrån. Flygen hittar ni enkelt via någon av flygsökmotorerna.