US Air Force Armament Museum

Fort Walton Beach

Detta historiska museum över det amerikanska flygvapnet är beläget ungefär 5 km öster om den lilla staden Fort Walton Beach. Museet ligger i anslutning till Eglin Air Base som är en av världens största flygvapenbaser.

Olika flygplan

Museets gräsmatta täcks av flygplan såsom A-10A Warthog, F16A och den legendariska B-17 Flying Forttress. Här finns också spaningsplanet SR-71 A Blackbird som har rekordet i transkontinental flygning på 68 minuter och 17 sekunder.

Missiler och kanoner

Inne i basen kan man ta del av historisk information om det amerikanska flygvapnet och titta på en mängd olika vapen såsom plan, kanoner, missiler. Bland sevärdheterna kan nämnas Warthog simulator och den fruktansvärda F-105 Thunderchief-missilen. Missa heller inte Airborne Battlefield Command Center, där du kommer så nära en autentisk stridscentral som det bara går.

För den som finner detta lite väl magstarkt, så finns det små presentshoppar i anslutning till basen där man kan köpa små leksaksplan, modeller och andra kuriositeter. För mer information och öppettider, besök afarmamentmuseum.com