Hyrbil i Florida

Nästan alla som reser till Florida har nytta av en hyrbil. Städernas kollektivtrafik är inte så bra och det finns massvis med trevliga vägar och utflykter att åka på. Även om man bara vill stanna i samma stad under sin vistelse kan hyrbil vara bra. Risken är annars att man åker mycket taxi och i slutändan blir hyrbil oftast det billigaste alternativet.

Sökrutan laddar

Hyrbilstips

Det finns ett par enkla saker att tänka på när man vill hyra bil i USA. Det viktigast är att boka bilen innan avresa för att få en billig hyrbil. Sök hyrbil här, då ingår bilförsäkring med 0 kr i självrisk till marknadens lägsta pris, gratis avbokning och bra support. När man hämtar ut bilen i USA kommer ofta försäljarna att försöka sälja på en onödiga extraförsäkringar till höga priser. Det är viktigt att stå på sig och tacka nej. De erbjuder ofta även en “billig” uppgradering av hyrbilen. I själva verket är det betydligt högre priser än om du väljer en större bil vid bokningstillfället (även om de hävdar att det är halva priset). För många bra tips om att hyra bil i USA, läs denna guiden för att hyra bil i USA.

Trevliga utflykter med bil

Florida är ett av USA:s bästa ställen att göra en roadtrip. Nedan har vi valt ut några trevliga stopp som går att göra på längs vägen. Det bästa är att planera en roadtrip i Google Maps och det trevligaste är att försöka köra så mycket så möjligt längs de fina kusterna.

Miami

Miami är en bra utgångspunkt och finns det gott om flyg hit. Det går även många flyg till Fort Lauderdale som är ihopväxt med Miami, det är bara 4-5 mil mellan flygplatserna. Biluthyrningarna är stora på båda platser och det är bra ställen för att hyra bil på. Det enklaste är att hämta hyrbilen på någon av flygplatserna. Läs specifika tips om att hyra bil i Miami från flygplatsen.
I Miami bör du spendera minst ett par dagar och bland annat njuta av de stora stränderna i South Beach. Förutom ständerna är Downtown en trevlig plats att besöka med flera bra restauranger. Ett annat tips är Little Havanna som är känd för den kubanska känslan. I Miami tar du tar dig lättast runt med hyrbil, taxi går också bra men det blir snabbt dyrare än hyrbil. Miami har en stor kryssningspir där det kan vara intressant att skåda några av de största kryssningsfartygen i världen.

Fort Lauderdale

Fort Lauderdale och Miami är nuförtiden mer eller mindre en stor stad. Det har igen större betydelse om man flyger till Fort Lauderdale eller Miami, speciellt inte för dem som ska ha en hyrbil. Väl de flygbiljetter som är bäst och billigast.

Key West

Key West ligger ca 25 mil söder om Miami och är känd för att vara den sydligaste punkten i USA. Med hyrbil är detta den plats vi rekommenderar mest i Florida att köra till. Florida Keys och områdena ut till Key West gör att en roadtrip hit verkligen är något att minnas. Ni kommer att ha många fantastiska vyer längs med vägen och många fina ständer att stanna vid. Bahia Honda State Park är en av dessa stränder och är en av de vackraste stränderna i världen.

Väg och bro på väg till Key West med hyrbil

Everglades

Everglades ligger i södra Florida, väster om Miami, och är den tredje största nationalparken i USA. Avstånden är stora och därför rekommenderar vi att planera i förväg vad ni vill besöka i Everglades. Förutom utomhusaktiviteter som segling och fiske finns det även gott om trevliga guidade turer. Många av dessa dagsturer tar dig runt med svävare bland vass och alligatorer. Helt klart värt ett besök.

Orlando

Orlando är en höjdpunkt för många. Det är enkelt att flyga hit och det finns direktflyg från Köpenhamn. Det är ett bra ställe att hyra bil på och att börja sin bilresa genom Florida från. Orlando är USA:s huvudstad för nöjesparker med parker som Sea World, Disney World och Disneys Animal Kingdom. Om dessa parker inte passar dig kan du shoppa på en av de många galleriorna, se en basketmatch, besöka ett museum eller helt enkelt bara njuta av bra restauranger!

Tampa

Tampa ligger på östkusten och hit tar det lite över en timme att köra från Orlando. Det finns massor av saker att göra i och runt Tampa. Busch Gardens är en stor nöjespark med många attraktioner. Om du gillar vilda djur så besök Florida Aquarium. Här finns även NHL och bra shopping.

Cape Canaveral

Cape Canaveral ligger ca en timme med bil från Orlando och 3 timmar norr om Miami. Här ligger Kennedy Space Center och det är den plats där alla bemannade rymdfärder har skjutits upp (bland annat Apollo 11). Från visitor center kan du ta buss till de olika platserna. Om du har tur kan det vara en uppskjutning av t.ex. en satellit när du är i Florida, här kan du se ett schema av NASA:s olika uppskjutningar. Från Cape Canaveral avgår även många kryssningar.