Orlando

Staden Orlando är stor och kan till en början te sig lite skrämmande. När man åker längs International Drive söder om downtown – Orlando möts man av ett urbant dån av neonskyltar, trafik, supermarkets, inspelade röster och dofter från olika matställen. Intrycken är många och man vill omedelbart sätta igång och utforska staden.

Invånare och nöjesparker

Orlando ligger i Floridas sjörika inland, 56 km från kusten. I stororlando bor ca 1,8 miljoner människor och utvecklingen har sedan 1960-talet varit oerhört expansiv med rymdprogrammet Cape Carnaval och etablerandet av Walt Disney World. Under de senaste åren har det tillkommit många temaparker och attraktioner såsom Universal Studios och SeaWorld Orlando

Boende

Centrum för den service man behöver som turist, framförallt boende, är international Drive som ligger mellan downtown och flygplatsen. Om man undviker högsäsongen (maj-augusti) så är utbudet av logi så pass stort att det finns gott om hotell att välja bland. Man ska dock vara på sin vakt mot om logipriserna är väl låga, eftersom rummen då kan vara av undermålig kvalité.

Ta sig runt i Orlando

Det bästa sättet är med hyrbil och det är också det vanligaste alternativet. Orlando är världens största hyrbilsmarknad, vilket är ett tydligt tecken på att en hyrbil är något som behövs! För mer detaljerade tips om att hyra bil i Orlando, läs våra hyrbilstips i Orlando.

Kultur i Orlando

För den som föredrar lite mer kulturella upplevelser än vad de jättelika nöjesparkerna erbjuder så har staden en del att erbjuda; Orlando Science Center & John Young är ett måste för den som är intresserad av naturvetenskap. Filmer och lasershower tillhör barnfamiljernas favoriter. Menello Museum of American Folk är ett konstmuseum, berömt för sina vandringsutställningar av skilda amerikanska konstnärer. Orlando Museum of Art har permanenta utställningar av såväl amerikanska som afrikanska konstnärer.

Pointe Orlando

Vi kan också rekommendera ett besök på Pointe Orlando vilket är ett av flera centrum som man hittar längs International Drive. Man har byggt upp ett pittoreskt centrum av smågator med restauranger, biografer och affärer.

Mercado

Mercado är en annan träffpunkt som är byggd i spansk arkitektur. Här hittar man affärer, många restauranger och många enklare matställen, så kallade food pavilions.

Något för alla

Naturligtvis erbjuder även Orlando ett pulserande nattliv med ett otal klubbar, diskotek och barer. Vad Du väljer att göra är alltså helt upp till dig – i Orlando finns någonting för alla!